Dinner Time

Zooo wat was dit lekker! Ik had nog een aubergine in de koelkast maar geen zin in een heftige maaltijd met pasta of iets dergelijk dus maakte ik dit aubergine lasagnetje voor mezelf en het was LEKKER! Meer woorden zijn er niet nodig. Check het, maak het, eet het!

Aubergine lasagne

Boodschappenlijstje:
1 aubergine
125 ml crème fraîche
2 (oude) volkorenboterhammen (ik had verse boterhammen maar liet ze gewoon even 2 uurtjes op het aanrecht liggen, worden ze vanzelf oud)
een hand walnoten (of andere ongezouten noten)
1 ui
1 theelepel gerookt paprikapoeder
een halve theelepel cayennepeper
een halve theelepel oregano
Parmezaanse kaas
1 tomaat *optioneel

Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bak deze even in een pan met wat olie en leg ze op een keukenpapiertje zodat het vocht eruit kan lekken.
Snijd de boterhammen klein en doe samen met de noten in een keukenmachine en maak er kruimels van.
Snijd de ui fijn en bak in de pan met wat olie. Gebruik dezelfde pan als de aubergines (Minder afwas, yes!).
Bak het kruimelmengsel samen met de kruiden mee met de uien en zorg dat het een beetje knapperig wordt.

Nu kun je de lasagne gaan bouwen.
Ik deed dit in een ovenschaal. Het hele ding moet per slot van rekening nog even in de oven.
Begin met de grootste plak en eindig met de kleinste.
Volgorde:
Plak aubergine
Laagje crème fraîche
Laagje broodkrum mengsel.
Ga zo door door het einde en sluit af met plakjes tomaat en oregano.
Zet het voor 20 minuutjes in de oven en strooi er nog wat Parmezaanse kaas overheen.
Dit kun je natuurlijk ook al doen voordat je hem in de oven zet. Maar ik was dat vergeten.