Uit Freddie’s bakkerijtje

Iedereen die wel eens een foodblog, instagram of receptensite bekijkt is natuurlijk wel eens een recept van bananenbrood tegengekomen.
Dit hippe en healthy recept mag natuurlijk niet ontbreken op deze receptenpage.
Ik heb al veel verschillende receptjes uitgeprobeerd voor bananenbrood.
Na lang uitproberen en proeven vond ik deze variant toch het lekkerst!
Ik vind bananenbrood vooral lekker als ontbijt.
Ook kun je een paar plakjes invriezen voor als je ff geen zin hebt om ‘s-ochtends een ontbijtje te maken of om mee te nemen als tussendoortje voor op werk of school.

Banenbrood met dadels

Wat heb je nodig:
een keukenmachine of staafmixer
een cakeblik
2 bananen
50 gram ontpitte dadels
100 gram amandelmeel (andere meel kun je ook gebruiken)
50 gram havermout
2 eieren
3 eetlepel yoghurt
1 theelepel kaneel
een handje ongezouten noten (ik gebruikte walnoten, cashewnoten en amandelen)
een snuf zout
Hoe maak je dit:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de bananen en de dadels met de keukenmachine of staafmixer.
Meng dit papje met de rest van de ingrediënten en roer goed door.
Verdeel het beslag in een ingevet cakeblik en zet voor 50 minuutjes in de oven!
Je huis gaat ook erg lekker ruiken van dit recept.
Hhhmm.. Eet smakelijk!