Detox

Een aantal weken geleden heb ik via Rosalie’s Recipes een detox kuur gewonnen van Sapje.
Check http://rosalieruardy.nl/2015/04/15/review-detox-kuur-sapje/ voor de review van Rosalie over deze kuur en wat het precies inhoudt.
Ben er superblij mee en ga vandaag aan de 3-daagse kuur beginnen!
Ik zal de komende 3 dagen “gewone” recepten posten en af en toe een terugkoppeling geven over mijn detox-ervaring :)
De reden dat ik een detox kuur wil doen is omdat ik erg benieuwd ben wat het doet met je lichaam. Ik ben ik benieuwd hoe het is om alleen puur op sapjes te leven en geen “andere troep” naar binnen te werken en je lichaam helemaal te reinigen.

Maar voordat je aan deze 3-daagse kuur mag beginnen moet je 3 dagen ervoor en 3 dagen erna al heel erg afbouwen met alles wat je eet.
Dit omdat als je uit het niets zomaar 3 dagen niet eet, en alleen maar sapjes drinkt, dit een hele klap is voor je lichaam.
Ik heb dus 3 dagen geen zuivel, geen vlees en geen koolhydraten gegeten of gedronken.

Nou dit is aardig pittig moet ik zeggen.
In principe eet je dus vegan maar dan ook nog eens zonder koolhydraten.
Koolhydraten zitten in o.a. brood, pasta, rijst, crackers, etc.
Het komt er op neer dat je dus eigenlijk alleen maar fruit en groenten mag eten!

En hier word je best creatief van!
De eerste avond at ik een lekkere maaltijdsalade waar het recept van hieronder te vinden is!
De tweede dag was ik in Amsterdam om de sapjes op te halen en heb ik een heerlijke vegan rainbowl bowl gegeten bij SLA. http://ilovesla.com/
Dit is een salade bar waar ze superveel mega lekkere salades hebben. Zeker de moeite waard om ze een bezoekje te brengen als je in Amsterdam bent.
De derde dag at ik de gepofte gevulde zoete aardappel die al eerder op deze page verscheen. Dit keer alleen zonder geraspte kaas en maakte ik crème fraîche van sojayoghurt.
Ja koolhydraten die bijvoorbeeld in pompoen en zoete aardappel zitten mogen wel!

Bloemkool salade met kikkererwten in pittige sojayoghurt

Nodig voor 2 personen:
1 bloemkool
2 theelepels kurkuma
een handje rozijnen
200 gram kikkererwten
een halve rode peper
een theelepel sambal
100 ml sojayoghurt
1 theelepel kerriepoeder
2 handjes gewassen verse bladspinazie

Doen:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 6 minuutjes.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en maak een sausje van de sojayoghurt, kerriepoeder, het fijngesneden halve pepertje en de sambal.
Roer de uitgelekte kikkererwten hier doorheen.
Giet de gekookte bloemkool af.
Doe in een koekenpan een beetje olijfolie en bak de kurkuma even een halve minuut.
Voeg nu de bloemkool toe en bak 4 minuutjes.
Voeg de laatst minuut de rozijnen toe.
Leg alle ingrediënten op een bord en je bent klaaarrrr.