­
  • Mexicaanse kruiden Receptenpret met Fred

Mexicaanse kruidenmix

Dinner Time

Ik denk dat iedereen wel eens Mexicaans eet (wraps, taco’s, quesadilla’s, etc) en daar dan altijd zo’n zakje Mexicaanse kruidenmix, Burritokruiden of Fajitakruiden gebruikt. Ja toch? Ik ook hoor.. Lekker makkelijk zo’n zakje.
Nu wilde ik eens zelf Mexicaanse kruiden maken en zocht verschillende receptjes op. Uiteindelijk heb ik mijn eigen samenstelling gemaakt en was top! Geen zakjes meer vanaf nu!

Lees verder

Door |januari 23rd, 2016|Dinner Time|0 Comments
  • Vega burgertjes Rode linzen Quinoa ReceptenpretmetFred

Pitabroodjes met vegaburgertjes

Dinner Time

Een van mijn (vele) goede voornemens van 2016 is minder vlees eten. Ik wil het vleeseten beperken tot in het weekend, of in ieder geval naar twee keer per week. Ik heb hier totaal geen moeite mee, vind het eigenlijk juist wel leuk en inspirerend. Zo eet je nog eens wat anders :)
Ik had trek in pitabroodjes met iets lekkers, maar falafal had ik geen zin in.. Dus ging ik op zoek naar andere receptjes.
Uiteindelijk maakte ik super lekkere pittige miniburgertjes van rode linzen en quinoa, een witte kool yoghurtsausje, een tomatensalsa en wat (niet zelfgemaakte) zongedroogde tomaatjes hummus. Lekkkerrrrr.

Lees verder

Door |januari 19th, 2016|Dinner Time|0 Comments
  • Tapas ReceptenpretmetFred

Tapas!

Dinner Time

Afgelopen zomer ben ik naar Spanje geweest. Naar Tarrega en naar Barcelona, en je begrijpt wel.. Ik heb daar oneindig veel tapas gegeten! I was in heaven In Spanje leerde ik twee super lieve meisjes kennen, die natuurlijk ook uit Den Haag kwamen (hoe kan het ook anders), en nodigde ze laatst uit om zelfgemaakte tapas te komen eten en gezellig bij te kletsen. Dit waren de gerechtjes die ik maakte!

Lees verder

Door |januari 19th, 2016|Dinner Time|0 Comments
  • Italiaanse Sushi Receptenpret met Fred2

Italiaanse sushi

Dinner Time

Ook ik wild mijn kersthapjes uitproberen, en ja, ook ik wil sushi maken!
Alleen doe ik dit niet op de Aziatische manier maar op een Italiaanse!
Derde kerstdag vier ik met mijn vrienden met een super mega dinner en we hebben 2 thema’s.
Het eerste thema is voor onze outfit: Ridiculousness Christmas, je begrijpt, mijn uberlelijke foute trui en rudolf diadeem ligt al klaar.
Het tweede thema is voor het eten en drinken: Italiaans.
Omdat we met zo’n grote groep zijn, en iedereen wat maakt dacht ik dat het wel fijn zou zijn als ik kleine hapjes zou maken en kwam uit op Italiaanse sushi!
Ik heb ze dus geprobeerd en ze waren mega!

Lees verder

Door |december 7th, 2015|Dinner Time, Voorafje|0 Comments
  • Aziatisch wrapje met kip Receptenpret met Fred

Chinese pannenkoekjes met kip in hoi sin saus van Vlam in de pan met San

Dinner Time

Dit recept wordt normaal met geconfijte eend gemaakt. Dit is de wat goedkopere variant maar doordat de hoi sin saus al zo stevig van smaak is doet het weinig af van het totale resultaat.
De Chinese pannenkoekjes heb ik bij de Oosterse supermarkt gehaald (waar ik kind aan huis ben tegenwoordig) maar zijn ook zelf te maken. Ik heb wat interessante receptjes gezien met kokend water die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen.

Lees verder

Door |december 7th, 2015|Dinner Time, Vlam in de pan met San|0 Comments
  • Wontons Receptenpret met Fred

Wontons met varkensvlees, gember en 5 spice van Vlam in de pan met San

Dinner Time

Zelf wontons maken kan ook veel verschillende manieren. Ik had laatst, eindelijk, een Chinees stoommandje gekocht dus ik ging ze stomen. Dit geeft een heerlijk zacht resultaat. Nadeel met zo’n mandje is wel dat je er niet heel veel tegelijk kan klaarmaken en het toch wel even duurt eer ze klaar zijn. Mocht je er heel veel willen maken, bedenk dan dat je in een 2-laags stoommandje niet meer dan 12 a 14 stuks tegelijk kunt maken.
Ik heb wontonvellen gekocht maar je kunt het ook zelf maken. Doe ik de volgende keer, hier het recept van deze wontons!

Lees verder

Door |december 7th, 2015|Detox, Vlam in de pan met San|0 Comments
  • Quinoa sushi Receptenpret met Fred

Quinoa sushi van Vlam in de pan met San

Dinner Time

Dit recept komt straight uit een ander boek, Heston Blumenthal thuis, maar leek me zo leuk dat ik het toch wilde maken. Omdat het Heston Blumenthal een enorme baas is heb ik het recept ook tot op de letter gevolgd. Toch kun je hier erg veel variaties op bedenken dus go crazy!

Lees verder

Door |december 7th, 2015|Dinner Time, Vlam in de pan met San|0 Comments
  • Quiche met chorizo bimi en gegrilde paprika Receptenpret met Fred

Quiche met chorizo, gegrilde paprika en bimi

Dinner Time

Gerechtjes met bladerdeeg vind ik altijd superlekker, maakt niet uit met wat, alles smaakt altijd lekker met bladerdeeg haha.
Quiche hoort natuurlijk ook thuis in het rijtje gerechtjes met bladerdeeg en ik maakte er een met chorizo, gegrilde paprika en bimi.
Bimi zijn een soort mini stronkjes broccoli (zo smaakt het ook een beetje) en kun je gewoon bij de Albert Heijn kopen.

Lees verder

Door |november 23rd, 2015|Dinner Time|0 Comments
  • Saffraan yoghurt toetje Receptenpret met Fred

Saffraan yoghurt toetje

Sweet Treat

Toetjes in glaasjes! I love it! Ik ben dan ook van plan om wat meer lekkere toetjes recepten voor jullie te maken want daar zijn er nog maar heel weinig van op mijn blog zag ik laatst!
It’s a shame want toetjes zijn lekkkerrrr.
Dit toetje was een onderdeeltje van een heerlijk Aziatisch menu dat Sander ons laatst voorschotelde. Hij wilde graag zijn kersthapjes uittesten, en dat heeft ie geweten! Hij heeft voor 10 vrienden in de keuken gestaan en het was amazingly lekker! Recepten hiervan komen binnenkort online. 

Lees verder

Door |november 23rd, 2015|Sweet Treat|0 Comments
  • Steak Sandwich Receptenpret met Fred

Steak Sandwich van Gordon Ramsay

Dinner Time

Gordon Ramsay, wie kent hem niet? Die oude schreeuwlelijk die onwijs kan koken. Eigenlijk kijk ik zijn programma’s niet eens echt om zijn kookkunsten maar gewoon voor het leedvermaak.

Nu kwam een vriend van me met een youtube filmpje van Gordon met een lekker recept van een steaksandwich. OEHH dat zag er lekker uit en wilde het ook eens proberen!

Het jammere van deze filmpjes is dat er nergens een geschreven recept en ingrediënten te vinden is dus maakte ik er een klein beetje mijn eigen variant van.

Lees verder

Door |november 23rd, 2015|Dinner Time|0 Comments