Paastip!
Uit Freddie’s bakkerijtje

Heb je nog een berg paaseitjes over? Toevallig nog wat yoghurt en koekjes in de kast staan?
Maak dan deze last minute paastaart!
Hij is superlekker fris en heel makkelijk te maken.

Cheesecake met paaseitjes

Wat heb je nodig:
een taartvorm
bakpapier
een halve rol koekjes (ik gebruikte digestive biscuits, maar je kan elke soort gebruiken)
150 gram gesmolten boter
6 blaadjes gelatine
citroensap (van een halve citroen of 4 eetlepels uit zo’n nepcitroen)
250 gram mascarpone
250 gram Griekse yoghurt
100 gram honing
1 zakje vanillesuiker (hoeft niet, mag wel)
paaseitjes

Hoe maak je het:
Hak de koekjes fijn in een keukenmachine of in een theedoek en met een hamer (grapje).
Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
Smelt de boter en meng met de fijngemalen koekjes.
Doe bakpapier op de bodem van de springvorm en bekleed hem met het koekjesmengsel.
Zet de springvorm met de koekjesbodem in de koelkast.
Verwarm de citroensap in een pannetje en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor. Laat dit niet koken.
Roer de mascarpone, yoghurt, honing en het citroenmengsel goed door elkaar. Voeg eventueel het zakje vanillesuiker toe.
Giet dit mengsel in de springvorm en schud even zodat de luchtbelletje verdwijnen.
Zet de taart in de koelkast voor minimaal 3 uur en decoreer als laatste met de paaseitjes.

Eetsmakelijk en fijne laatste paasdag!