Dinner Time

Dit recept wordt normaal met geconfijte eend gemaakt. Dit is de wat goedkopere variant maar doordat de hoi sin saus al zo stevig van smaak is doet het weinig af van het totale resultaat.
De Chinese pannenkoekjes heb ik bij de Oosterse supermarkt gehaald (waar ik kind aan huis ben tegenwoordig) maar zijn ook zelf te maken. Ik heb wat interessante receptjes gezien met kokend water die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen.

Chinese pannenkoekjes met kip in hoi sin saus

Koop dit:
4 grote kippenbouten
Bosui
Komkommer
Soyasaus
Scheutje ketjap
1 dl hoi sin saus
½ bosje Koriander
1 rode ui

Bak de kippenbouten in een stoofpan tot ze een lekker kleurtje hebben. Blus af met wat water en soyasaus tot de kip onder staat. Doe er een bouillonblokje bij en laat de kip in het vocht garen. Houd het net onder het kookpunt.
Als de kip gaar is haal je het uit het vocht en laat je het afkoelen. Vervolgens pluk je al het vlees van de botten af, probeer mooie stukjes vlees over te houden.
Doe de ketjap en de hoi sin saus bij de kip en meng goed. Klaar is kees!
Als de kip al te veel is afgekoeld, warm het dan op in de over.
Snijd de bosuitjes, rode ui en de komkommer in mooie reepjes/ringetjes en meng met de gehakte koriander door de kip. De pannenkoekjes kun je gaar stomen in een stoommandje.

Vullen, rollen, en eten!!! Om je vingers bij af te likken.

Als je dit als hoofdgerecht maakt wil je er misschien een lekkere salade bij eten. Ik vind dit wel een kicke salade voor erbij:

Salade:
½ Chinese kool
2 handjes Taugé
½ Komkommer

Dressing:
Sap van 1 limoen
0.25 dl Knoflookolie
1 tl sesamolie

Snijd de kool zo fijn als je kunt. De dikke witte delen van de koolbladeren doe je weg. Snijd de zaadlijsten uit de komkommer en maak halve maantjes.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en met de salade.