Uit Freddie’s bakkerijtje

Wat kan je toch onwijs veel met dadels! Ik ben de laatste tijd een beetje verslaafd aan dadels. Ik eet ze als snack met roomkaas, doe ze door de salade en bakte er een taart mee!

Dadelnoten cake met vanille limoen frosting

Nodig:
springvorm
keukenmachine
200 gram dadels
30 gr boter
1 tl baking soda
250 ml kokend water
150 lichtbruine ruwe rietsuiker
2 eieren
275 bloem
2tl bakpoeder
1,5 tl koekkruiden
snufje zout
125 gr walnoten
een bakje zuivelspread naturel
een zakje vanille suiker
een limoen

Doen:
Maal de dadels fijn met een keukenmachine en meng met de boter en het kokende water.
Nu zal de boter smelten. Roer dit goed door en laat even 15 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hierna meng je de rest van de ingrediënten erbij en giet je het in een de ingevette springvorm.
Zet hem in de oven voor 40 minuten.
Hou hem wel in de gaten, de cake is klaar als je er een cocktailprikker in prikt en hij er droog uitkomt.
Ondertussen rasp je de schil van de limoen en knijp je hem uit boven de zuivelspread. Gooi hier ook de vanillesuiker doorheen en roer goed door.
Wanneer de cake klaar is en een beetje afgekoeld is, kun je dit erover uitsmeren.