Dinner Time

Door deze donkere luchten, harde windstoten, vieze regen en warme temperaturen (ja echt koud is het niet toch?!) krijg ik zin in lekkere winterse stamp- en stoofpotjes. Draadjesvlees, ja! Mijn oma zegt dat het er niet meer lukt om te maken, en oma kon dat als de beste, geloof me, dus ik baal wel een beetje, maaar! Het is mij anders ook aardig gelukt!
Ik nodigde wat vriendinnen uit en maakte een lekker winters dinner voor ze met alles erop en er aan.
Hier 1 groot recept voor het draadjesvlees, de aardappelgratin, groentjes en salade.
En ja dit recept duurt lang, want draadjesvlees moet lang sudderen! Dus begin de dag ervoor of in de middag er al aan :)

Draadjesvlees dinner

Wat heb je nodig voor 4 personen:
Voor het draadjesvlees
600 gram sukade lappen
3 eetlepels appelstroop
2 eetlepels mosterd
1 ui
1 rundvlees bouillonblokje
250 ml water
4 laurierblaadjes
25 gram boter

De groentjes
350 gram worteltjes
350 gram sperzieboontjes

De aardappelgratin
1 kilo aardappelen
250 ml slagroom
3 eetlepels zwarte peper/knoflookpoeder mix
1 zakje geraspte kaas

De salade
1 zakje gemengde sla
70 gram zachte geitenkaas
een klein appeltje
een handje rozijntjes
2 bosuitjes
een hand pecannoten
3 eetlepels honing
1 eetlepels rode wijn azijn
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook

Wat moet je doen:
We beginnen met het draadjesvlees natuurlijk.
Besmeer de sukade lappen met appelstroop en mosterd en bestrooi met peper en zout.
Doe de boter in de pan en laat heet worden.
Schroei de lappen dicht in de hete pan en zet de pan wat zachter.
Doe de ui bij het vlees en laat even meebakken.
Doe nu het water en het bouillonblokje erbij en laat zachtjes sudderen voor minimaal 4 uur.
Wat ik erg lekker vind is om de laatste 40 minuutjes een kwart van de worteltjes en boontjes mee te laten sudderen.

Begin een uur voordat je wilt gaat eten met het volgende:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de oven schaal en strooi over elke laag aardappelschijfjes flink wat peper/knoflook kruiden.
Doe dit tot de aardappelen op zijn en giet dan de slagroom erover heen en sluit af met een laag geraspte kaas.
Zet in de oven voor 40 minuten waarvan de eerste 20 minuten met een stuk aluminiumfolie erop.

Ondertussen kun je de groenten schillen en koken.
Kook de worteltjes en de boontjes samen in een pannetje voor ongeveer 17 minuten.

Ook kun je vast de salade maken.
Snijd de geitenkaas, bosuitjes en het appeltje in stukjes en meng met de sla, de rozijntjes en de pecannoten.
Maak de dressing van de honing, azijn, olie en het teentje knoflook en giet als laatst pas over de salade heen!

JUMM eet smakelijk!!