Dinner Time

Omdat ik dus tegenwoordig geen vlees meer eet door de weeks wilde ik wel weer eens wat proberen met tofu. In mijn vegan maand had ik dit ook al eens gedaan en vond het superlekker! Enchiladas stond hoog op mijn to do lijstje en wilde deze dus wel eens maken met tofu. Jummm lekker! Ik vind tofu bij dit recept eigenlijk net zo lekker als vlees en miste het totaal niet. Maar als je niet aan tofu wilt beginnen is dit recept natuurlijk ook hartstikke lekker met kip of gehakt.

Enchiladas

Nodig voor 4 personen
(schrik trouwen niet van de lijst ingrediënten, de meeste dingen heb je al in huis!)

Voor de saus:
250 ml gezeefde tomaten
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
3 theelepels gerookt paprikapoeder
een halve rode peper
1 theelepel oregano
wat zout naar smaak
een half zakje geraspte kaas

Voor de vulling:
375 gram biologische tofu naturel (of kip of gehakt)
3 kwart rode paprika
3 kwart mais van een klein blikje
een ui
200 gram kidneybonen
200 gram crème fraîche
1 bosui
3 eetlepels Mexicaanse kruiden. Recept om zelf Mexicaanse kruidenmix te maken vind je hier.

Voor de guacamole:
2 avocado’s
een halve rode peper
2 teentjes knoflook
sap van 1 limoen

Voor de salade:
een halve krop ijsbergsla
een stuk komkommer
een kwart rode paprika
een kwart mais van een klein blikje
5 grote tomaten of 12 kleine
een eetlepel rode wijn azijn
wat chilipoeder
een halve theelepel komijnpoeder
peper en zout naar smaak

Extra:
verse koriander

Wat moet je doen:
Wanneer je tofu gebruikt, begin je hiermee.
Haal de tofu uit de verpakking en vouw een schone theedoek op en leg de tofu hier tussen op een bordje. Leg wat zware dingen als boeken op de ingepakte tofu en laat een paar uurtjes uitlekken. Het vocht van de tofu trekt nu helemaal in de theedoek.
Wanneer de tofu goed uitgelekt is marineer je deze in de Mexicaanse kruiden (zonder olie!) en laat voor minimaal een half uurtje staan.

Ondertussen kun je de groenten voor de vulling snijden en de tomatensaus maken.
Voor de saus snijd je het uitje, de knoflook en de rode peper fijn en bak je met de andere kruiden aan in een steelpannetje met wat olie. Nu kunnen de smaken van alle kruiden goed vrijkomen. Na een aantal minuutjes gooi je de gezeefde tomaten erbij en laat je het even pruttelen. Proef tussendoor even of je er eventueel wat meer peper en zout bij moet doen.

Nu kun je de vulling van de enchiladas bakken in de pan. Begin met de tofu in wat olijfolie en gooi erna de groenten erbij.
Ondertussen maak je de guacamole. Ik gebruik hier zo’n bakje voor wat bij je staafmixer zit. Een soort keukenmachientje. Heel handig.
Stop de avocado’s, de knoflook, rode peper en limoensap hierin en maal tot een fijne gladde massa.

Nu kun je de salade maken.
In principe snijd je alle groenten en de salade fijn en hussel door elkaar met de azijn en de kruiden.

Verwarm nu je oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
Besmeer de wraps met crème fraîche en verdeel de vulling over de wraps en rol ze op.
Leg de wraps naast elkaar in de ovenschaal met de gevouwen kanten naar onder.
Drapeer (ik wilde zeggen “gooi” maar dat klinkt zo stom) de tomatensaus over de wraps en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet in de oven voor 20 minuutjes.

Wanneer de oven piept bestrooi je de bosui over de enchiladas en kun je aanvallen!!

En o ja die koriander.. Voor de liefhebbers is dit een must voor dit gerecht! Ik vind koriander gruwelijk vies, daarom serveerde ik het apart :)

Enchiladas Recpetenpret met Fred