Voorafje!

Wauw het eerste voorgerecht op deze pagina!
Ik ben blijkbaar niet zo van de voorgerechtjes merk ik nu haha.
Deze maakte ik laatst.
Ziet er super culinair uit vind je niet? Maar is heel makkelijk te maken!
Leuk om te serveren als je gasten ontvangt :)

Gepocheerde peertjes met gorgonzola en honing

Nodig voor 2 personen:
een halve fles witte wijn
2 handperen
100 gram gorgonzola
wat honing
een beetje tijm
wat walnoten

Doen:
Schil en halveer de peertjes. Snijd het klokhuis eruit zodat er een soort holletje ontstaat, hier doe je straks de gorgonzola in.
Doe de wijn in een pan en leg de peertjes erin.
Nu ga je de peertjes pocheren.
Klinkt heel chique en moeilijk maar is het helemaal niet!
Pocheren betekent eigenlijk het gaar maken van iets in vocht wat net niet kookt.
Zet daarom je gasfornuis op een laag pitje en laat voor 15 minuten net niet koken.
Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden en snijd je de gorgonzola en walnoten in stukjes.
Wanneer de peertjes klaar zijn verdeel je de gorgonzola, wat honing en een beetje tijm.
Zet nu in de oven voor 5 minuten.
Ondertussen even blijven kijken, de gorgonzola moet net niet smelten (wat bij mij dus wel gebeurde)
Als laatst verdeel je de walnootjes er overheen en smullen maar!
Eet smakelijk!