Dinner Time

Nog geen idee wat je gaat eten vanavond?
Hier een lekker recept dat ik twee weken geleden voor het eerst maakte en sindsdien al 4 keer gemaakt heb.
Mijn nieuwe favo

Gepofte gevulde zoete aardappel met salade

Wat heb je nodig voor een gerecht voor 4 personen:
een oven schaal
4 zoete aardappels
een paprika
een blikje kidneybonen
een klein uitje
een zakje geraspte kaas (ik gebruikte oude kaas maar je kan elke soort gebruiken)
een bekertje crème fraîche (voor degenen die aan de lijn zijn, je kan ook hüttenkäse of zure room gebruiken)
een halve theelepel cayennepeper
een halve theelepel paprikapoeder
zout
olijfolie

Voor de salade:
een zakje gemengde sla
een klein rood uitje
tomaatjes
een avocado
een klein blikje mais (wat ik per ongeluk vergeten was omdat ik dacht het nog in huis te hebben maar was niet zo ‪#‎merp‬)
olijfolie
peper en zout

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prik met een scherp mesje rondom de aardappelen allemaal gaatjes en leg ze in de oven schaal.
Sprenkel er wat zout en olijfolie overheen en zet in de oven voor 50 minuutjes. Tussendoor een keer draaien.
Voor de vulling meng je de kidneybonen, het gesnipperde uitje, de gesneden paprika, wat geraspte kaas, de cayennepeper en de paprikapoeder door elkaar.
Wanneer je oven piept snij je voorzichtig (want heet) de aardappels tot de helft open en vul je deze met de vulling.
Zet ze nog even 10 minuutjes terug in de oven.
De salade:
Meng alle gesneden ingrediënten door elkaar en klaar smile-emoticon
Je kan het natuurlijk ook mooi neerleggen zoals ik op de foto heb gedaan. Het oog wil ook wat..
Als de oven voor de tweede keer piept doe je een beetje crème fraîche op de gepofte gevulde aardappel en you’re ready to go0o.
Eet smakelijk!