Dinner Time

Dit is nou echt typisch een gerecht om je bezoek voor te schotelen. Het is superlekker maar bovenal het ziet er te gek culinaire uit!
Wat hier ook lekker bij is zijn gekruide gebakken aardappeltjes.

Gevulde aubergine en gevulde kip met parmaham erom heen

Nodig voor 2 personen:
2 aubergines
een halve courgette *optioneel
2 tomaten
Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
1 ei
verse basilicum
1 grote kipfilet
cocktailprikkers
zongedroogde tomaatjes
een pakje parmaham

Doen:
Snijd de kipfilet in de lengte doormidden en leg er wat zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas op.
Klap de kipfilet weer dicht en omwikkel hem met parmaham en prik de prikkers erin zodat het goed blijft zitten.
Leg hem in een koekenpan met wat olie en laat hem zacht bakken voor zo’n 25 minuten. Ondertussen natuurlijk omdraaien en de prikkers dan verwisselen.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden en blancheer (net niet koken) ze eventjes in een pan met water voor 6 minuutjes.
Ondertussen in een koekenpan de teentjes knoflook fruiten en de gesneden tomaten erbij doen. Laat dit lekker sudderen totdat het een lekkere saus wordt.
Nu kun je het vruchtvlees eruit scheppen en kleinsnijden.
Meng dit in een kom met peper, zout, het ei en de basilicum.
Dit bak je even op in een pannetje.
Verwarm de oven voor op 200 graden *hoeft niet perse, is alleen zodat de kaas gaat smelten
Doe nu de kleingesneden stukjes courgette bij de tomatensaus en bak even mee.
Doe nu het aubergine mengsel in de uitgeholde aubgerines en daarna de tomatensaus en sluit af met wat Parmezaanse kaas.
Zet in de oven voor 5 minuutjes.
Hhhhmmm eetsmakelijk!

Gevulde kip en gevulde aubergine Receptenpret met Fred