Vlam in de pan met San! – Dinner Time

Gratins zijn lekker!
We kennen allemaal wel de aardappelvarianten maar waarom zou je die niet wat gezonder en specialer maken?
Als je een keukenmachine hebt is dit écht een makkie maar heb je die niet dan is dit een bijzonder goede snij oefening.
Als je een goede mandoline hebt is dit het moment om die uit de kast te halen.
Gebruik je die ook weer is.

Gratin van meiknol, pastinaak en knolselderij

Onderstaande hoeveelheden zijn voor een hele grote gratin.
De verhoudingen van groenten maken geen bal uit.
Houd wel altijd 1 ei op 1 dl room aan.
Als je er minder eieren gebruikt stolt de room niet en krijg je soep ipv een mooie taart.

Stop in je karretje:
4 meiknollen
1 knolselderij
3 pastinaken
5 eieren
5 dl room
150 gram geraspte kaas
Handje tijm
Knoflook 3 teentjes

Eenmaal in de keuken:
Schil de groenten en maak er zo dun mogelijke schijfjes van.
Je kan het ook allemaal raspen.
Te dikke stukken eet niet zo lekker en heeft een lange garing nodig.
Duurt lang!
Hak de tijm en knoflook zeer fijn en kluts de eieren.
Meng die drie met de room samen en breng op smaak met peper en zout of een bouillonblokje.
Doe het mengsel in een grote ovenschaal en doe er vervolgens alle groeten in.
Hussel een beetje en druk aan zodat het eiermengsel goed verdeeld is.
Strooi er de kaas overheen en zet een uurtje in de oven op 180 graden.
Gaat je kaas te hard?
Doe er een stuk zilverfolie overheen, heb je wel garing maar geen gratinering.
Zorg er wel voor dat dat lekkere krokantje kaaskorstje aan het eind pico bello is!
Easy peasy