Bitch you Breakfast
Vaak koop je een doos of zak cruesli maar heb je geen idee hoeveel suiker of andere zooi er allemaal in zit.
Daarom maakte ik het vandaag zelf!
Het smaakt heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren.
Én wanneer je het in een leuk weckpotje doet ben je weer helemaal hipsterproef om er een een foto van te maken voor op je instagram. Vergeet dan vooral de #receptenpretmetfred en #healsymovement er niet bij te zetten.
Homemade Cruesli met kokos
(sommige noemen het ook wel “Granola” maar ik weet eigenlijk niet wat dat is dus noem ik het gewoon lekker Cruesli)
Ingrediënten:
een bakplaat met bakpapier of ovenschaal
een appel
rozijnen
havermout
kokosrasp en/of kokossnippers
verschillende ongezouten noten (ik gebruikte walnoten, hazelnoten en cashewnoten)
cacaonibs
kaneel
honing
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en snijd de appel en leg deze als eerste laag op de plaat of in de schaal.
Doe er naar smaak kaneel en rozijntjes bij.
Strooi nu een laagje hamermout eroverheen en erna honing naar smaak.
Nu komen de nootjes, kokos en cacaonibs en top af met nog een laagje havermout.
Zet dit voor zo’n 15 minuutjes in de oven en laat erna goed afkoelen voordat je het in een potje doet.
Ik vind het vooral lekker in Griekse yoghurt of kokosyoghurt, maar je kan het natuurlijk in elke soort yoghurt nemen.
Voor de variatie kun je sommige ingrediënten weglaten en bijvoorbeeld gedroogde cranberry’s, dadels, goji bessen of chiazaad toevoegen.
Mocht je je afvragen waarom ik boven aan dit recept zo zit te bitchen?
Het is uit een liedje en hij is heel leuk.
Hem luisteren kun je hier:
https://m.youtube.com/watch?v=DavjTGIntI8
Laat een berichtje achter