Dinner Time

Ook ik wild mijn kersthapjes uitproberen, en ja, ook ik wil sushi maken!
Alleen doe ik dit niet op de Aziatische manier maar op een Italiaanse!
Derde kerstdag vier ik met mijn vrienden met een super mega dinner en we hebben 2 thema’s.
Het eerste thema is voor onze outfit: Ridiculousness Christmas, je begrijpt, mijn uberlelijke foute trui en rudolf diadeem ligt al klaar.
Het tweede thema is voor het eten en drinken: Italiaans.
Omdat we met zo’n grote groep zijn, en iedereen wat maakt dacht ik dat het wel fijn zou zijn als ik kleine hapjes zou maken en kwam uit op Italiaanse sushi!
Ik heb ze dus geprobeerd en ze waren mega!

Italiaanse sushi

Nodig voor een schaal vol:
ongeveer 100 gram Prosciutto ham (of andere Italiaanse ham die je lekker vindt)
ongeveer 25 gram risotto rijst
een half bakje gesneden champignons
een half uitje
1 teentje knoflook
ongeveer 50 ml bouillon van een half bouillonblokje
een scheut witte wijn (optioneel)
Parmezaanse kaas
wat cherry tomaatjes
wat basilicum blaadjes
peper en zout
truffel olijfolie
balsamico azijn
een sushi rol matje

Doen:
Snipper de ui en de teen knoflook heel fijn en fruit deze in wat olie in een pan.
Nu doe je de risotto rijst erbij en bak je even mee.
Doe scheut voor scheut de bouillon en de wijn erbij en blijft goed door roeren, constant.

In een andere koekenpan bak je de gesneden champignons in wat olie en peper en zout.

Ondertussen kun je de Parmezaanse kaas raspen, de cherry tomaatjes en reepjes snijden en de basilicum blaadjes in reepjes snijden.

Als de risotto gaar is roer je de gebakken champignons er doorheen en laat het even wat afkoelen zodat de risotto wat dikker en plakkeriger wordt.

Leg een stuk vershoudfolie op het sushimatje en leg daar op 3 a 4 plakken ham. Leg ze wat over elkaar zodat het stevig wordt.

Italiaanse Sushi Receptenpret met Fred

Nu leg je er een laag risotto op, zoals op de foto, en bestrooi je het met wat verse peper.

Italiaanse Sushi Receptenpret met Fred

Hier op leg je de tomaatjes, basilicum en Parmezaanse kaas en rol je het geheel op, zoals een sushi.

Italiaanse Sushi Receptenpret met Fred
Nu snijd je het sushi rolletje in stukjes en gebruik je uiteindes niet (zijn lelijk) dus eet je die vast lekker op šŸ˜€

Besprenkel de sushi’s met wat truffel olijfolie en doe in een klein schaaltje wat balsamico azijn, wat als “sojasaus” dient.
Jummm eetse!!!

Italiaanse Sushi Receptenpret met Fred