Dinner Time

Eens in de zo veel tijd is het tijd voor lasagne. Deze urge komt bij mij zo nu en dan opdraven en daar geef ik braaf gehoor aan. Deze lasagne had ik al eens gemaakt voor vrienden, maar dit was in mijn vegan maand dus kon er helaas zelf niet van proeven :( Ik wilde wel eens weten of hij lekker was en maakte hem ook voor mijzelf! Nou, die vrienden van me hebben niks te klagen gehad, want hij is heerlijk!

Lasagne ala Freddie met spinazie, mascarpone en salami

Nodig voor 4 personen (een vierkante ovenschaal zoals op de foto):
300 gram verse bladspinazie
250 gram mascarpone
1 blikje tomatenblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
8 plakjes salami
200 gram spekblokjes
150 gram geraspte kaas
1 tomaat
peper, zout, oregano, cayennepeper
8 lasagnebladen

Wat moet je doen:
Verwarm je oven voor op 180 graden en bak de spekblokjes uit in een pannetje.

Fruit het uitje en de knoflook aan in een pannetje samen met een flinke theelepel zwarte peper. Doe erna het blikje tomatenblokjes erbij en een half kopje water en laat eventjes zachtjes pruttelen.

Bak de spinazie in een koekenpan met wat olie, peper en zout en cayennepeper totdat alle spinazie geslonken is en laat het erna goed uitlekken in een zeef en druk aan met de achterkant van een lepel zodat al het vocht eruit is.
Meng de spinazie door de mascarpone en doe er wat peper en zout bij.

Nu kunnen we beginnen met het bouwen van de lasagne.
Begin met een dun laagje tomatensaus, daarna twee lasagnebladen.

Daar op een laag spinazie/mascarponesaus met een flinke snuf cayennepeper en daarop 4 plakken salami.

Hier op weer 2 lasagnebladen en hierop een laag tomatensaus met daar weer op de spekjes.
Nu weer lasagnebladen, spinazie/mascarponesaus, 4 plakken salami, lasagne bladen en eindigen met een laag tomatensaus.

Hier strooi je geraspte kaas over en verdeel je de plakjes tomaat en een theelepel oregano.

Zet in de oven voor 40 minuutjes op 180 graden.
Laat heel eventjes afkoelen zodat je niet je tong verbrand en eet smakelijk!