Dinner Time

Er kwamen vier vriendinnetjes eten en wilde eens uitpakken met een echte Italiaanse maaltijd. Ik had al vaker receptjes van Melanzana alla parmigiana voorbij zien komen en wilde het nu ook zelf maken. Hierbij mijn versie!
Ik maakte er spaghetti aglio e olio, gegrilde kip en brood met roomboter en zeezout bij waarvan de recepten morgen en overmorgen online komen!

Melanzana alla parmigiana

Nodig voor 5 personen (eigenlijk 7 want ik at er nog 2 dagen van)
Voor de tomatensaus:
2 doosjes Frito Heinz
50 gram roomboter
1 witte ui
1 flinke hand basilicum (blaadjes + steeltjes)
4 tenen knoflook
1 theelepel chili flakes
50 ml balsamico azijn
3 verse tomaten
theelepels kristalsuiker
peper en zout
Voor de aubergines:
3 middelgrote aubergines
2 bolletjes mozzarella
1 hand basilicumblaadjes
Parmezaanse kaas
peper en zout

Doen:
Eerst de saus. Fruit de gesnipperde ui en knoflook aan in wat olie en de roomboter.
Hak de basilicum fijn en voeg samen met wat peper en zout toe.
Laat 5 minuutjes staan. Laat de ui niet bruin worden.
Na die vijf minuten voeg je de chili flakes, tomaten (in blokjes) en nog wat peper en zout naar smaak toe.
Laat eventjes staan.
Voeg nu de balsamico azijn toe en laat dit tot de helft inkoken.
Voeg nu de Frito Heinz tomatensaus toe en laat een half uur sudderen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en haal je ovenschaal tevoorschijn.
Leg de aubergines erin en snijd de aubergine in plakken, maar niet helemaal door, zodat je een waaier krijgt zoals op de foto.
Snijd de mozzarella in plakken en stop samen met wat basilicumblaadjes tussen de plakken aubergine.
Strooi er wat peper, zout en Parmezaanse kaas overheen.
Schenk de saus bij de aubergines in de schaal en zet afgedekt met aluminiumfolie in de oven voor 30 minuten.
Na deze 30 minuten het folie eraf halen en nog 15 minuutjes in de oven laten staan.

Melanzana alla parmigiana Receptenpret met Fred