Dinner Time

Vaak vind ik pasta het lekkerst als hij zij simpel mogelijk is. Een goede pasta met weinig poespas.
Ik had wel eens receptjes voorbij zien komen met gepofte knoflook en wilde dat natuurlijk ook eens maken, want I LOVE KNOFLOOK.
Ik kocht lekkere verse spaghetti, verse verschillende tomaatjes, basilicum, Parmezaanse kaas en 2 bollen knoflook. Dit is eigenlijk alles wat je nodig hebt om dit heerlijke gerechtje te maken.
Een tip: eet dit of samen met je lover zodat jullie samen stinken of alleen als je juist even een paar daagjes “rust” wil 😉

Pasta met gepofte knoflook

Nodig voor 2 personen:
200 a 250 gram verse spaghetti
2 bollen knoflook
4 grote tomaten en zo’n 15 kleine (andere verhoudingen mogen natuurlijk ook)
twee handjes geraspte Parmezaanse kaas
een hand verse basilicum
olijfolie
peper en zout

Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd alle tomaatjes door de helft, leg ze op een bakplaat met bakpapier met de gesneden kant naar boven en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.
Snijd de kop van de knoflook bol af, leg in een stukje aluminiumfolie en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en leg op de bakplaat tussen de tomaatjes.
Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 30 minuten. De tomaatjes worden nu lekker gegrild en de knoflook gepoft.
Het is de bedoeling dat de knoflook lekker zacht en bruin wordt.

Ondertussen kun je water opzetten voor de spaghetti en deze koken.
Wanneer de oven piept en je spaghetti klaar is kun je gaan opdienen!
Leg je spaghetti op een bord met daaroverheen de tomaatjes, basilicum en Parmezaanse kaas en leg de bol knoflook er naast.
Wat je met de knoflook doettttt………
Lepel de teentjes eruit met een mes en smeer deze door je pasta heen!

Echt dit is zoooo lekkker! Zou het serieus wel elke dag willen eten, maar dat doe ik mijn medemens maar niet aan :)