Dinner Time

Een van mijn (vele) goede voornemens van 2016 is minder vlees eten. Ik wil het vleeseten beperken tot in het weekend, of in ieder geval naar twee keer per week. Ik heb hier totaal geen moeite mee, vind het eigenlijk juist wel leuk en inspirerend. Zo eet je nog eens wat anders :)
Ik had trek in pitabroodjes met iets lekkers, maar falafal had ik geen zin in.. Dus ging ik op zoek naar andere receptjes.
Uiteindelijk maakte ik super lekkere pittige miniburgertjes van rode linzen en quinoa, een witte kool yoghurtsausje, een tomatensalsa en wat (niet zelfgemaakte) zongedroogde tomaatjes hummus. Lekkkerrrrr.

Pitabroodjes met vegaburgertjes

Nodig voor 3 personen:
6 pitabroodjes
200 gram rode linzen
100 gram 3 kleuren quinoa
2,5 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
een halve theelepel komijn
5 eetlepels bloem
4 eetlepels Griekse yoghurt
8 gram verse munt
peper en zout
200 gram witte kool, in kleine reepjes gesneden
2 eetlepels witte balsamico azijn
2 tomaten
1 sjalotje
1 bakje hummus met zongedroogde tomaat

Doen:
Kook de rode linzen en de quinoa in een pan met water en zout voor 10 minuten.
Laat uitlekken en laat even afkoelen.
Ondertussen kun je de muntblaadjes fijnsnijden en mengen met de yoghurt en wat peper en zout.
Roer nu het gerookte paprikapoeder, de cayennepeper, de komijn en 2 eetlepels bloem door het quinoa, linzenmengsel en roer goed door.
Zet het in de koelkast voor zo’n 15 minuutjes, dan kan het goed afkoelen.
Snijd ondertussen de twee tomaten en het sjalotje fijn en meng door elkaar met wat peper en zout, zet ook in de koelkast.
Snijd nu de witte koel in dunne fijne reepjes en meng door het yoghurtmengsel samen met de witte balsamico azijn en zet ook in de koelkast.

Strooi de overige 2 eetlepels bloem op een klein bordje.
Begin nu met het rollen van de miniburgertjes van het quinoa linzenmengsel. Maak je handen nat en draai er kleine balletjes van en maak deze plak tussen je handen. Dip beide kanten even in de bloem en ga zo door tot het quinoa linzenmengsel op is.

Verwarm wat olie in de pan en bak de burgertjes aan beide kanten zo’n 5 minuten.

Ondertussen kun je de pitabroodjes afbakken.

Alles is klaar en je kunt het opdienen!
Ik vond het een superlekker gerecht omdat deze burgertjes lekker knapperig worden en niet uit elkaar vallen en de combi met de sausjes, lekkerrr.