Dinner Time

Soms heb ik dat wel eens. Gewoon trek in kip met rijst en groenten.
De laatste tijd hou ik erg van pittig eten dus ik wilde pittige kip. Maar dan wel in een lekker sausje.
En god wat was dit lekkerrr!
Dit ga ik zeker heel binnenkort weer eens maken.

Pittige kip ketjap met pindakaas

Benodigdheden voor 2 personen:
200 gram rijst
een halve komkommer
2 eetlepels azijn
2 theelepels suiker
peper
1 stronk broccoli
2 kipfilets
4 eetlepels ketjap
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pindakaas
2 theelepels sambal
een half rood pepertje
een teentje knoflook
een theelepel cayennepeper

Hoe maak je dit:
Snijd de kipfilet in stukjes en marineer in de ketjap, olijfolie, fijngesneden rode peper, cayennepeper en knoflook. Laat een even een uurtje staan. (dit hoeft niet perse, mag wel)
Na dit uurtje doe je dit geheel in een koekenpan en laat je de kip goed gaar worden, erna laat je het zachtjes sudderen en roer je de pindakaas en sambal er doorheen.
Ondertussen kook je de rijst volgens de verpakking en kook of stoom de broccoliroosjes ongeveer 7 minuutjes.
Snijd de komkommer in dunne plakjes (bijvoorbeeld met een kaasschaaf) en doe de azijn, peper en suiker er doorheen.
Wanneer de rijst en broccoli klaar zijn heeft de kip ook een aantal minuutjes lekker gestoofd en is alles klaar om te serveren!
Het lijkt trouwens super mega pittig door al die rode pittige ingrediënten. Maar geloof me, het valt reuze mee!
Het is niet zo dat je mond in de fik staat en niks meer proeft :) Dat vind ik namelijk ook niet lekker.
Eet smakelijk!