Dinner Time

Op de blog van Gewoon wat een studentje ‘s-avonds eet zag ik dit recept voorbij komen en Leonie was er zo lyrisch over dat ik het ook móest proberen!
Op een luie zaterdag had ik de boodschappen in huis gehaald en dit recept gemaakt. En ja je kan lui zijn voor dit recept, het duurt dan wel lang maar je hoeft er niet veel voor te doen. Top recept voor in het weekend dus.

Pulled Chicken in Dr. Pepper

Dit is het recept voor de pulled chicken. Ik maakte hem precies zoals in dit recept alleen dan zonder het extra blikje cola. Ik vond de saus namelijk prima zoals hij was zonder de cola.
De zelfgemaakte frietjes sloeg ik over en kocht, lazy as I was, gewoon een zak ovenfriet en maakte er een salade bij van rucola, feta, tomaatjes, bosui en balsamico crème.
Ook maakte ik er een lekkere barbecuesaus bij door yoghurt mayo te mengen met 5 eetlepels gerookte barbecuesaus. Ik gebruikte deze.

Voor de handigheid hier het boodschappenlijstje:
4 of 5 kipdrumsticks
160 gram tomatenpuree
1 blikje Dr. Pepper.
1 ui
1 rode peper
2 eetlepels rietsuiker
een zak ovenfriet
een zakje rucola
wat cherry tomaatjes
een halve blok fetakaas
2 bosuitjes
wat balsamico crème
5 eetlepels yoghurt mayonaise
5 eetlepels gerookte barbecuesaus.

Doen:
Volg het recept van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet voor de kip.
Zet de frieten in de oven (zie verpakking van je zak ovenfriet).
Snijd de tomaatjes, feta en ui en hussel door de rucola. Sluit af met wat balsamico crème.
Roer de barbecuesaus door de mayo en EET.

Dit is trouwens een recept voor 2 personen.

Eetsmakelijk!!!