Dinner Time

Laatst was ik met een vriendinnetje aan het shoppen en kwamen we in de (geweldige) Søstrene Grene een taartvorm tegen. Ze vertelde me dat ze geen taartvorm had en dat het wel eens tijd werd deze aan te schaffen omdat ze quiches altijd zo lekker vind. Uiteraard stonden we diezelfde avond nog in de keuken om een quiche te bakken en dit was het eindresultaat.
Het leuke aan quiches is dat je eigenlijk alles, wat lekker smaakt bij elkaar, er in kunt gooien en je hebt gewoon een lekkere quiche. Bij deze quiche ging het anders. Zoals vaak had ik nog wat dingen in de koelkast die op moesten en dat gebruik ik dan als leidraad voor mijn recept. Ik kocht er wat groenten bij waar ik trek in had en deed het bij elkaar in de quiche. Resultaat: HEERLIJK! Ditzelfde vriendinnetje heeft mij hierna nog vaker om het recept gevraagd, dus vanaf nu geen whatsapp berichten maar van een kilometer maar stuur ik haar gewoon deze link! 😀

Quiche met prei, geitenkaas en dadels

Nodig:
uiteraard een taartvorm
zo’n 5 plakjes bladerdeeg (je hebt ook hartige taartdeeg maar vind ik niet lekker!)
1 prei
1 courgette
125 gram zachte geitenkaas
zo’n 10 dadels
een handje walnootjes
half zakje geraspte belegen kaas
2 eieren
een flesje koffieroom (ja echt)
2 theelepels mosterd
1 eetlepel ketchup
wat cayennepeper naar smaak
peper en zout

Doen:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de prei goed zodat al het zand er goed uit is en snij deze fijn. Snijd ook de courgette in kleine stukjes en bak samen met de prei zo’n 5 minuutjes in een pan met wat olie. Snijd ondertussen de dadels in plakjes.

Mix de eieren, koffieroom, mosterd, ketchup, cayennepeper en peper en zout met een staafmixer (hoeft niet perse, mag ook met een vork, wel goed kloppen dan).

Bekleed nu de taartvorm met de bladerdeeg en leg op de bodem het prei en courgettemengsel. Hier bovenop de dadels, geitenkaas en de nootjes.

 

Quiche met prei, geitenkaas en dadels - Receptenpret met Fred

Giet hier het eimengsel overheen. Strooi de geraspte kaas erop en zet in de oven voor 25 minuutjes.

Dit is een superlekkere combi en makkelijk te maken!
Lekker met een salade erbij.

Quiche met prei, geitenkaas en dadels - Receptenpret met Fred