Vlam in de pan met San

Als ik denk aan een picknick denk ik aan van alles.
Lente, gras, kuikentjes, ijsthee, limonade, sandwiches, quiche..
Zo kan ik nog wel even door gaan.
Maar als ik in mijn hoofd dan beland op de afdeling zoet zie ik grote taart voor me.
Eentje die van de buitenkant mooi wit is met wat franje.
En die je, eenmaal open gesneden, verrast door een overvloed van kleuren.
Enter: mijn regenboogtaart.


Vooral kids zullen een taart als deze niet snel vergeten en dat terwijl het eigenlijk niet moeilijk is.
Kies je favo cake/taart/kapsel uit (liefst een lichte variant) en maak er drie (of meer natuurlijk) en laat de kleurstof het werk doen. |
Ik heb natuurlijke kleurstof gebruikt maar je kan ook next level gaan door bijv bietsensap te gebruiken.
Leuk voor de volgende keer

Rainbowcake

Ingrediënten:
9 eieren
750 gram kristalsuiker
2,7 l kokend water
4,5 tl bakpoeder
450 gram bloem
500 gram A-quality roomboter plus een beetje voor invetten
500 gram poedersuiker
2 tl vanille essance 3 (of meer) van je lievelingskleuren kleurstof
30 gram chocolade

What to do:
Haal de roomboter uit de koelkast zodat hij helemaal zacht wordt.
Maak intussen de cakes.
Je kunt in 1 keer het hele cakebeslag maken en er daarna steeds een deel uitscheppen of alle ingrediënten door drie delen (behalve roomboter, poedersuiker en vanille essence) of drie keer een beslag maken.
Ik deed het laatste.
Klop eieren en suiker flink door met een garde.
Doe het water erbij en klop nog even door.
Doe dan de bloem en bakpoeder en, ja ja, blijven kloppen.
Doe dan de kleurstof erbij en zorg dat het beslag een egale kleur krijgt.
Giet het in een ingevette springvorm en bak het 30 minuten op 180 graden.
Herhaal dit proces 2 keer met een ander kleurtje.
Laat alle cakes goed afkoelen voor je verder gaat.
Maak intussen botercrème door de zachte boter met de poedersuiker te mengen.
Doe de suiker er in delen bij anders is het geen leuk werkje.
Als laatste voeg je de vanille essence toe.
Klaar!
Bedenk welke kleurenvolgorde je wilt.
Leg de eerste cake op een taartstandaard en bestrijk licht met de creme.
Doe de tweede erop en ga zo door.
Smeer ook de zijkanten in.
Als de cake door de crème heen blijft schijnen zet dan de cake in de koelkast.
Wacht een paar uurtjes tot de crème op de taart koud is en ga weer door met besmeren.
Je zal zien dat dit dan makkelijker gaat.
Sowieso de taart koud serveren.
Als je tevreden bent over de crème ben je klaar.
Maaaar ik had het nog over leuke franjes..
Smelt de chocolade au bain marie en maak met een vork vormpjes op een bakpapiertje.
Dit hoeft niet netjes, slordig is beter.
Laat hard worden en decoreer de cake ermee.
Voila!