Dinner Time

Hhhmm risotto vind ik echt zo’n chique gerecht. Het ziet er nice uit en het is ook nog eens heerlijk. Het lijkt altijd wat moeilijk te bereiden maar valt echt best mee!
Deze keer een gerecht met vis, namelijk garnaaltjes!

Risotto met groene asperges en garnaaltjes

Benodigdheden:
Risottorijst
1 liter groentebouillon (aangemaakt met twee bouillonblokjes)
100 ml droge witte wijn
250 gr roze garnalen
250 gr doperwten
eetlepel boter
handje groene asperges
2 tenen knoflook
1 ui
2 eetlepels gesnipperde verse bieslook
50 gr Parmezaanse kaas

Doen:
Doe de boter in de pan en bak hierin de fijngesneden ui en knoflook. Wanneer deze glazig zien voeg je de risottorijst toe.
Als de risotto goed glazig en vet bedekt is schenk je de wijn erbij en wacht je tot deze opgelost is. Zet je vuur op de een-na-laagste stand en voeg een scheut bouillon toe en blijf regelmatig roeren tot de bouillon is opgenomen.
Deze stap herhaal je tot dat de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Tijdens het bereiden van de risotto kook je de groene asperges voor 6 minuten, dit zodat er een lekkere ‘bite’ blijft.
Belangrijk is dat je blijft proeven van de risotto, zo dat je op tijd merkt dat de risotto gaar is. Voeg als de risotto gaar is de gepelde garnalen en de doperwten aan de risotto toe en wacht tot deze op temperatuur zijn.
Voeg als laatste stap de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer deze er door heen samen met wat zout en peper.
Serveer de risotto op een bord, leg er wat groene asperges op en strooi de andere helft van de Parmezaanse kaas overheen.