Sweet Treat
Toetjes in glaasjes! I love it! Ik ben dan ook van plan om wat meer lekkere toetjes recepten voor jullie te maken want daar zijn er nog maar heel weinig van op mijn blog zag ik laatst!
It’s a shame want toetjes zijn lekkkerrrr.
Dit toetje was een onderdeeltje van een heerlijk Aziatisch menu dat Sander ons laatst voorschotelde. Hij wilde graag zijn kersthapjes uittesten, en dat heeft ie geweten! Hij heeft voor 10 vrienden in de keuken gestaan en het was amazingly lekker! Recepten hiervan komen binnenkort online.
Saffraan yoghurt toetje
Wat heb je nodig voor 4 personen:
een kwart gram saffraan *optioneel
150 ml slagroom
400 ml volle yoghurt
4 eetlepels suiker
1 eetlepel pistache nootjes
1 rijpe mango
1 limoen
een halve theelepel chilivlokken
wat geraspte kokos
Wat moet je doen:
Week de saffraandraadjes in 2 eetlepels lauw water.
Klop de slagroom met de suiker stijf en roer voorzichtig de yoghurt er doorheen.
Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuutjes.
Pel de pistache nootjes en hak ze fijn.
Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes.
Rasp de limoen(schil) en roer met de chilivlokken door de mango.
Na 15 minuten (mag ook langer, ik deed 2 uurtjes) zeef je de saffraan boven het yoghurt/slagroom mengsel en roer je het gelige vocht er voorzichtig doorheen en verdeel over 4 glaasjes.
Schep de mango er voorzichtig op, sprenkel de pistache nootjes naast de mango en strooi er wat geraspte kokos overheen.
Klaarr..!
Dit toetje is trouwens ook heel lekker zonder saffraan hoor!
Laat een berichtje achter