Dinner Time

Ken je die filmpjes van Buzzfeed Tasty? Ik kom ze heel vaak tegen op Facebook en vind ze vaak geweldig. Net als één vriendinnetje van me die altijd helemaal zit weg te kwijlen als ze deze filmpjes bekijkt. En terecht!
Laatst deelde ze een filmpje van Tasty met een recept van bloemkoolkoekjes en vond dit er zo lekker (en makkelijk!) uitzien dat ik ze meteen wilde maken. Ik maakte er spinazie risotto met champies bij en het was een heeeerlijk gerecht!

Spinazie risotto met bloemkoolkoekjes

Nodig voor de risotto:
200 gram risottorijst
1 ui
1 teentje knoflook
350 ml bouillon van een blokje (ik gebruikte groentebouillon maar elke andere kan ook)
ongeveer 250 gram spinazie ala crème (diepvries)
zo’n 150 gram champignons
zwarte peper

Nodig voor de bloemkool koekjes:
3 cups of cauliflower (ik heb een halve grote bloemkool gebruikt)
2 tsp salt
1 tsp black pepper
2 garlic cloves, minced
1/2 cup of chopped onions (ik gebruikte 1 ui)
1/4 cup fo chopped parsley (ik had geen peterselie dus gebruikte ik bieslook)
1/2 cup of wheat flour (65 gram bloem)
1/3 cup of grated parmesan (lekker veel Parmezaanse kaas)
1 egg
Additional wheat flour for coating
Oil for frying
4 eetlepels Griekse yoghurt

Doen:
Begin met het in kleine roosjes/stukjes snijden van de bloemkool en stop in een schaal die in de magnetron kan. Zet in de magnetron voor 15 minuten op zo’n 700 watt.

Dan beginnen we aan de risotto. Fruit het uitje en de knoflook in een pan en voeg de risotto en wat zwarte peper toe.
Roer goed door en laat een aantal minuutjes bakken.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, roer goed door en haal de spinazie uit de vriezer en laat ontdooien.

Ondertussen kun je de champignons in plakjes snijden en bak even aan in een koekenpan met wat olie en zwarte peper.

Nu de bloemkool klaar is kun je deze fijn stampen in een schaal met een stamppot stamper.
Meng de rest van de ingrediënten erdoor (houd wat bloem en bieslook over) en maak er koekjes van met je handen.
Een lekker kledder werkje. Maar ach.
Als laatst haal je de koekjes nog door wat bloem en kun je ze bakken! (in dezelfde pan als dat je de champies hebt gebakken, scheelt een pan afwassen!)

Wanneer de koekjes aan het bakken zijn kun je de spinazie ala crème door de risotto roeren en nog eventjes laten pruttelen.
Nu kun je de overgebleven bieslook door de Griekse yoghurt roeren en is als het goed is alles klaar! 😀

Dien het op en smul, jummmm.

Hieronder nog het instructiefilmpje van Tasty over de bloemkoolkoekjes!

Baked Eggs Benedict CupsFULL RECIPE: http://bzfd.it/1RBfExQ

Geplaatst door Tasty op zondag 14 februari 2016