Dinner Time

Vorige keer maakte ik de Thaise kokossoep met daarbij springrolls.
Springrolls zijn hele lekkere en gezonde loempia’s die je niet hoeft te bakken.
Je kunt er van alles mee doen!
Je kunt er bijvoorbeeld ook garnaaltjes of kip of andere groenten zoals peen of kool in doen.

Springrolls

Ingrediënten voor 6 springrolls:
noodles
rijstvellen (beide heb ik bij een Vietnamese toko gekocht, maar later zag ik dat je ze ook gewoon bij de Albert Heijn kunt kopen. Voor goedkoper en een mindere hoeveelheid. Maar ik heb nu wel een lief Vietnamees meneertje geholpen smile-emoticon af en toe moet je de particuliertjes steunen toch)
1 rode paprika
een stuk komkommer
wat mais
1 bosui
een halve limoen
wat ongezouten pinda’s
chilisaus

Hoe maak je de springrolls:
Snijd alle ingrediënten en meng door elkaar in een bakje. Inclusief de sap van de halve limoen.
Bereid de noodles zoals op de verpakking. Ik moest ze 10 minuutjes in gekookt water leggen. Knip of snijd erna de noodles fijn en meng ook door de ingrediënten.
Nu gaan we de springrolls daadwerkelijk vouwen!
Dat is nog best een klus.
Zet een bak met warm water klaar en dompel een rijstvel hierin voor zo’n 10 seconde.
Leg hem daarna op een snijplank en doe er wat vulling in.
Hoe je een springroll het beste kunt dichtvouwen kun je vinden op de pagina van ikbenirisniet!
Hier staat het uitgebreid met fotos en al uitgelegd!
http://ikbenirisniet.nl/…/recept-spring-rolls-met-pindasaus/