Dinner Time

Vandaag is het de tweede dag van mijn veganmaand en gister heb ik toch een partij lekker gegeten.
Ik maakte een vegan bananenbrood, een heerlijke smoothie, een toetje van aardbeien en vegan slagroom (ja dat bestaat gewoon!) en deze truffelrisotto.
Op het moment dat ik deze risotto achter mijn kiezen had kwam ik er achter dat sommige veganisten truffel als niet-vegan zien omdat truffels worden opgespoord door varkens en honden.
Ik zie dit anders, in mijn vegan maand ga ik geen producten eten waar iets dierlijks in zit.
Honing zal ik, indien nodig, ook gewoon gebruiken.
Ik ben van mening, omdat bijen niet worden gedwongen om honing te maken, ik dit gewoon kan eten.
Oké bij truffels ligt dit iets anders maar het is niet dat deze varkens of honden er onder lijden als zij dit doen, vaak vinden ze het nog leuk ook.
Wat vind jij van honing en truffels eten in een vegan maand? Zou je het gewoon doen of zou je ook extreem gaan en zelfs dit links laten liggen?

Anyhow, vegan of niet, hier in ieder geval het recept!

Truffelrisotto met paddenstoelen en groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui
1 teen knoflook
400 gram risottorijst
400 gram verschillende paddenstoelen (ik gebruikte kastanje champignons, oesterzwammen, witte beukzwammen en shiitakes)
3 theelepels truffelsalsa (ik had een potje in Spanje gekocht, maar denk dat dit ook aardig overeen komt http://www.ah.nl/producten/product/wi199872/sulpizio-tartufi-truffel-paddestoeltapenade)
20 groene asperge tips
1 liter bouillon (ik gebruikte uiteraard vegan bouillon)

Doen:
Kook een liter water in je waterkoker en meng het met je bouillon blokjes en bouillonpoeder.
Snijd de ui en fruit deze aan in een goede kookpan.
Pers de knoflook erbij en doe de rijst erbij en laat eventjes meebakken totdat ze rijst glazig wordt.

Giet nu een beetje bouillon erbij en roer goed door. Dit blij je herhalen tot de risotto gaar is.
Dus af en toe bouillon erbij doen, roeren tot het opgenomen is.

Zet ondertussen een pannetje water op voor de asperges en snijd de paddenstoelen.
Bak de paddenstoelen voor 8 minuten in wat olie.
Kook de asperges voor 4 minuutjes.

Wanneer alles klaar is roer je de truffelsalsa en de paddenstoelen door de risotto en kun je het opdienen.

Eetsmakelijkkkkkk!