Dinner Time

Eigenlijk is dit een ‘gebruik alles wat je in de koelkast kan vinden’ gerecht.
Maar ik geloof best dat jij niet altijd hetzelfde in je koelkast hebt staan als ik, dus geen probleem als je ervoor naar de Appie moet.
Deze quiche kost je wat traantjes, maar geloof me, dan heb je ook echt wat!

Uienquiche

Wat je nodig hebt:
Springvorm of taartvorm
5 a 6 plakjes bladerdeeg, ligt er aan hoe groot je springvorm is, ik gebruikte er 5
Uien, veel uien, het liefst verschillende (ik gebruikte 2 grote witte, 3 kleine rode, 3 sjalotten en 2 bosuien)
3 eieren
200 ml ongeklopte slagroom
5 plakjes jalapeño pepers uit pot
1 theelepel mosterd
peper en zout
ongeveer 8 zongedroogde tomaatjes
125 gram spekblokjes
150 gram geraspte kaas (ik gebruikte oude, maar andere mag ook)

Voor Vega’s, de spekjes kun je er makkelijk uitlaten, net zo lekker!

Hoe maak je deze uientaart:
Verwarm je oven op 200 graden.
Leg de plakjes bladerdeeg op je aanrecht en laat ontdooien.
Snijd als eerst alle uien in ringen en laat ze op een laag vuurtje bakken met wat boter. Hier hoeven de bosuien nog niet bij.
Doe ook de spekjes in een koekenpannetje en bak deze goed uit.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatje in stukjes.
Doe de eieren, slagroom, jalapeno pepers, mosterd, peper en zout in een kom en haal de staafmixer er doorheen. Dit kun je ook met een vork of garde doen indien je geen staafmixer hebt.
Ondertussen is je bladerdeeg wel ontdooid en bekleed je de springvorm hiermee. Prik op de boven wat gaatjes met een vork.
Strooi als eerst de spekjes en de zongedroogde tomaatjes uit over de boven van de taart.
Nu de gebakken uienringen en eroverheen het eier/slagroom sausje.
Sluit af met een laag kaas en de bosui.
Zet in de oven voor zo’n 20 minuten.
Blijf ondertussen wel opletten.
De kaas moet lekker krokant worden. Indien je een grillstand hebt kun je hem ook de laatste 4 minuutjes even op de gril zetten dan wordt je kaas zeker weten lekker knapperig.
Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Ik maakte er zoals je kunt zien een saladetje bij van avocado, gerookte kip en cherry tomaatjes.

Yuummm Eetsmakelijk!