Spread van Freath

In Den Haag zit zo’n shoarmazaak die zo’n beetje 24/7 open is en waar je soms, heel soms wel eens belandt na het uitgaan.
Nu vind ik dat nooit zo erg want de shoarma is goed te nassen maar die SAUS jongens die SAUS.
Ze hebben daar een uiensaus en die wordt bij ons altijd tot op de nok uitgelepeld.
Ik probeerde hem na te maken voor bij mijn broodje vegan shoarma.
Hij leek er niet heel erg op haha maar was wel tasty!! Sowieso een goede toevoeging op je broodje.

Uiensaus

Wat heb je nodig voor 1 schaaltje uiensaus:
1 grote witte ui
1 grote rode ui
1 teentje knoflook
3 theelepeltjes tomatenpuree
1 tomaat
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel (vegan)bouillonpoeder of kwart bouillonblokje
2 theelepels water

Wat moet je doen:
Snijd de uien fijn en bak in een pan wat met olie, de knoflook en de gerookte paprikapoeder.
Laat de uien niet helemaal doorbakken maar laat ze een beetje glazig.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat even pruttelen tot het een wat gebonden sausje wordt.

Wel goed je tandenpoetsen voordat je gaat slapen!
Stinkie stinkie 😀