Dinner Time

Vaak zag ik recepten voorbij komen van vegan curry’s en dacht bij mezelf, dit kan ik oooooooook.
En eerlijk gezegd.. Dit is de lekkerste curry die ik ooit gemaakt heb!
En als niet vegan kun je hier natuurlijk kip of garnaaltjes aan toevoegen. Of gewoon ook eens een vegan recept proberen!

Vegan Curry met komkommer salade

Nodig voor 2 personen:
200 gram witte rijst
1 blik kokosmelk
1 eetlepel Garam Masala (ik gebruikte die van Jonnie Boer)
1 teentje knoflook
1 grote ui
1 rode peper
1 theelepel chilivlokken *optioneel
een halve paprika (ik gebruikte een groene maar een gele of rode kan ook prima)
een klein blikje kikkererwten
een handje doperwtjes
6 flinkje kastanje of gewone champignons
2 handen verse spinazie
sap van 1 citroen
6 eetlepels azijn
6 eetlepels suiker
een halve komkommer

Wat moet je doen:
Kook de azijn met de suiker tot de suiker is opgenomen.
Ondertussen snijd of rasp je de komkommer en snijd je een halve rode peper en halve ui.
Doe dit vervolgens bij elkaar in een kommetje en zet afgedekt in de koelkast.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Ondertussen snijd je de rest van de groenten.
Warm wat olijfolie of kokosolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en een halve rode peper.
Doe vervolgens de Garam Masala erbij en laat even meebakken.
Voeg vervolgens de paprika en champignons toe en bak even mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat zo’n 15 minuten pruttelen zodat het wat indikt.
De laatste 5 minuten doe je de kikkererwten, doperwten, spinazie en de citroensap erbij.
Wanneer je curry en rijst klaar is kun je het serveren met de komkommer salade!
Hhmmm ik vond het een heerlijke combi.
Omdat de curry best pittig was door de chilivlokken, die je dus ook weg kan laten als je niet van pittig houdt, vond ik het superlekker met de frisse komkommer salade.

Eet smakelijk!