Dinner Time

Zelf wontons maken kan ook veel verschillende manieren. Ik had laatst, eindelijk, een Chinees stoommandje gekocht dus ik ging ze stomen. Dit geeft een heerlijk zacht resultaat. Nadeel met zo’n mandje is wel dat je er niet heel veel tegelijk kan klaarmaken en het toch wel even duurt eer ze klaar zijn. Mocht je er heel veel willen maken, bedenk dan dat je in een 2-laags stoommandje niet meer dan 12 a 14 stuks tegelijk kunt maken.
Ik heb wontonvellen gekocht maar je kunt het ook zelf maken. Doe ik de volgende keer, hier het recept van deze wontons!

Wontons met varkensvlees, gember en 5 spice

Ingrediënten:
36 Wontonvellen van 9 x 9 cm
300 gram varkensgehakt
Klein stukje gember
3 chinese koolbladeren
2 lente uitjes
1 tl 5 spice poeder
1 el maizena
1 el lichte soyasaus
1 el mirin
Paar druppels sesamolie
Mespuntje suiker

Laat de wontonvellen ruim op tijd ontdooien zodat je ze mooi van elkaar kunt halen. Let op dat je niet meerdere vellen gebruikt voor 1 wonton, ze kunnen een beetje aan elkaar plakken.

Snijdt de kool en de gember fijn en met alle ingredienten door elkaar heen. Boem, vulling klaar.

Leg op elk wontonvel een flinke theelepel vulling in het midden. Vouw de randen omhoog en plak ze tegen elkaar.
Je kunt een beetje water of ei gebruiken om het beter te laten plakken. Ook kun je ze aan de bovenkant iets open laten staan, geeft ook wel een leuk effect.

Vervolgens doe je een klein beetje neutrale olie in een schaaltje en dip je de wontons hier lichtjes in. Dit is alleen zodat ze niet aan het stoommandje plakken. Leg de wontons dan in de stoommandjes en stoom ze ongeveer 10 minuutjes boven een pan kokend water.

Check de garing wel even voor je ze serveert. Niet alleen de vulling maar ook de wonton moet natuurlijk gaar zijn.

Serveer met chilisaus of een ander lekker sausje!