Dinner Time

Sinds kort heb ik de zoete aardappel ontdekt en vind dit echt mega lekker.
It’s a shame dat ik deze nog nooit eerder had ontdekt want je kan er superveel mee!
Ik probeer er verschillende gerechten mee te maken en deze maakte ik laatst.
Super easy en heel snel klaar.

Zoete aardappel salade met bimi en gerookte kip

Nodig voor 2 personen:
2 kleine of 1 grote zoete aardappel
200 gram bimi (wanneer je supermarkt dit niet verkoopt kun je ook broccoli gebruiken)
150 gram sperzieboontjes
150 gram gerookte kipfilet
een klein rood uitje
100 ml Griekse yoghurt
een halve teen knoflook
6 blaadjes basilicum
peper
zout

Hoe maak je dit:
Zet een flinke pan met water op het vuur.
Was de aardappels goed en snijd oneffenheden er af. Je hoeft ze dus niet te schillen.
Snijd de aardappels in gelijke stukjes.
Doe de aardappel stukjes en de sperzieboontjes in het water en laat voor 8 minuutjes koken.
Doe na 3 minuten de bimi erbij zodat deze 5 minuutjes mee kan koken.
Maak ondertussen het sausje van de yoghurt, de knoflook, gesnipperde basilicumblaadjes en peper en zout.
Snijd ook vast het rode uitje en de gerookte kip.
Wanneer de kookwekker afgaat, giet je het geheel af en doe het in een schaal. Doe de overige ingrediënten erbij en roer goed door!
Je salade is klaar.
Eet smakelijk!