Uit Freddies bakkerijtje

Love bakken. Het liefst elke week.
Maar je weet.. Elk pondje komt door het mondje. Vandaar dat ik een skinny variant van de cheesecake heb bedacht. Vaak vind ik skinny varianten van lekkernij niet zo lekker omdat het nou eenmaal niet te vergelijken is met het (zoete) origineel. Maar deze is serieus best lekker!
Nee hij smaakt natuurlijk niet zoals een cheesecake waar normaal gesproken een halve kilo suiker in zit, maar lekker is ie wel!
Chill om als toetje of na het sporten een stukje van te nemen.

Skinny Cheesecake

Nodig voor de vulling:
500 gram magere kwark
200 gram zuivelspread light
150 gram bevroren bosvruchten (of vers, ander fruit)
vanillemerg uit 1 vanille stokje of 1 theelepel vanille extract
12 blaadjes gelatine

Nodig voor de bodem:
150 gram ongezouten noten (ik gebruikte een mix van walnoten, hazelnoten en cashewnoten)
100 gram havermout
100 gram speltmeel (of boekweitmeel of volkorenbloem)
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels notenpasta (ik gebruikte gewoon pindakaas)
2 eetlepels honing

Doen:
Leg de gelatine blaadjes in een schaaltje met water zodat deze zacht kunnen worden.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier.
Maal de noten fijn in een keukenmachientje en meng met de rest van de ingrediënten voor de bodem tot een plakkerig deegje.
Verdeel dit deeg over de taartvorm en duw goed aan.
Zet in de oven voor zo’n 10 minuutjes.

Verwarm nu 5 eetlepels water in een pannetje en wanneer dit warm, zet je het vuur uit, en roer je de gelatine blaadjes erdoor heen.
Mix nu de kwark met de zuivelspread en de vanille door elkaar.
Roer ook het fruit hier doorheen.
En ja, ook het water met gelatine roer je door het mengel.

Giet dit nu op de bodem en zet voor minimaal twee uurtjes in de koelkast!

Klaar is Keeesie.

Eetse!!

Skinny Cheesecake Receptenpret met Fred