Dinner Time

Van mijn aangetrouwde/nognietgetrouwde neef/zwager/zwoeger, hoe je hem ook wil noemen, kreeg ik een mega mail binnen.
Hij had burgers gemaakt en wilde deze heel graag met mij en jullie delen.
Samen met mijn nichtje maakte we zijn burgers voor hem en onze vaders. En geloof het of niet, ze zijn alle 15(!) op gegaan.
Ze waren heeeerlijk.
En omdat hij het recept zo leuk beschreef, kopieer ik hem gewoon in z’n totaal 😀

Brams (nu al) beroemde burgers

Om even in te breken op Receptenpret met Fred wil ik graag een iets minder healsy gerecht met jullie delen, alleen maar gezonde gerechten kan gewoon niet goed voor je zijn. Om je vervolgens een rit naar de Burger King of Maccie te besparen laat ik je zien hoe geniaal je zelf veel makkelijkere burgies kan bakken!
Komtie!

Ingrediënten voor 4 personen (2 burgertjes pp, jullie hebben vast honger na alle bananenommelettaarten en quinoatompoucen)
Wat moet erin?
500g Half om half gehakt
1,5 eetlepel grove (Zaanse mosterd)
1 ui fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook
flinke klodder ketchup
beetje chilisaus
brood, geweekt in melk (zonder korst)(belangrijk, dit is het geheime ingrediënt) (zo’n 5 boterhammen en een glas melk)
2 eetlepels ketjap
2 eieren
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels kerriepoeder
Versgemalen peper
Versgemalen zeezout
Geraspte schil van citroen (hoeft niet per se, ik vind het episch)
Liefde

Hoe moet ik het maken?
Alles in een grote kom en kneden die handel, 1 hand schoon houden om evt nog kruidjes ofzo toe te voegen. Hoe langer je het kneed hoe beter de smaken zich verdelen en hoe vaster de burgers worden.
In een hete grillpan of pan met boter ongeveer 8 tot 10 minuten om en om bakken, niet te lang want dan worden ze taai.

Wat moet erop?
De mogelijkheden zijn eindeloos bij burgers, kaas, ui, augurk, tomaat, komkommer, sla, gefruite uitjes, bacon, mayo, ketchup, curry, ALLES kan erop
Mijn favoriet: Afgebakken ciabattabrood met truffelmayo, Old Amsterdam, bacon, rucola en mijn eigen gemaakte burger!

Morgen weer couscouspudding!