Dinner Time

Eigenlijk wilde ik iets van couscoussalade maken maar toen ik in de supermarkt stond bij de couscous en rijst zag ik ook allemaal gekke pakjes andere graansoorten staan.
Ik zag een pakje “Farro” staan en las even op de achterkant wat het precies.
Het kwam er op neer dat het een graansoort is, eigenlijk net zoiets als couscous, en dat je er o.a. risotto maar ook salade van kunt maken!
En zo deed ik.
Ik had nog wat dingen in huis en kocht nog wat dingetjes waar ik trek in had.
Het werd een lekkere zomerse salade!

Farro salade

Nodig voor 2 personen:
150 gram farro
een half groente bouillonblokje
een handje dadels
een paar eetlepels (bevroren, kun je bij AH kopen) granaatappel pitjes
een halve courgette
een rood pepertje
een blauw kaasje (weet niet meer welke, het was in ieder geval de goedkoopste, daar is de smaak niet zo heftig van)
een stukje komkommer
wat Parmezaanse kaas
een pluk alfalfa
peper
zout

Doen:
Kook de farro in een pannetje met water en het bouillonblokje voor 10 minuten.
Maak plakjes van de courgette met een kaasschaaf en bak in een koekenpannetje met het fijngesneden rode pepertje met wat olie.
Snijd de dadels, het blauwe kaasje en de komkommer in kleine stukjes.
Als de farro klaar is giet je het af en meng je het met alle ingrediënten en your salad has been born!