Dinner Time!

Oooh jongens wat was deze maaltijd goed geluktttt.
Ik maakte voor het eerst falafel balletjes zelf, en dat is echt niet zo moeilijk als het lijkt! Heel simpel zelfs. En onwijs lekkaahhh, want je kan er natuurlijk doorheen doen wat je wilt.
Hier mijn variatie:

Falafel salade

Nodig voor 3:
staafmixer
200 gram sugarsnaps
100 gram feta
een zakje rucola sla melange
wat tomaatjes
verschillende pitjes naar smaak
200 gram kikkererwten (uit blik)
2 teentje knoflook
een snuf konijn eh komijnpoeder
wat verse peterselie
1 ei
2 beschuitjes
1 ui
theelepeltje sambal
1 paprika
paprikapoeder
pitabroodjes
yoghurt

Doen:
Laat de kikkererwten uitlekken en mix de erwten met 1 teentje knoflook, een snuf komijn, een handje peterselie, het ei, de beschuitjes, de ui en de sambal met de staafmixer tot een massa.
Snijd een kwart van de paprika heel fijn en roer er doorheen.
Hier kun je nu falafel balletje van maken en bak deze in een koekenpan met wat olie.
Ondertussen kun je alvast wat water opzetten voor de sugarsnaps en de oven voorverwarmen voor de pitabroodjes.
De sugarsnaps laat je 6 minuutjes blancheren (net niet koken) en giet ze af.
Ook kun je de rest van de paprika snijden en de tomaatjes en feta.
Leg de sla en de gesneden groenten vast op een grote schaal.
Meng de yoghurt met wat peterselie en een geperst knoflookteentje.
Wanneer de falafel balletjes aan beide kanten wat krokant gebakken zijn, zijn ze klaar!
Maak de schaal mooi op en eet smakelijk!