Dinner Time!

Ik heb altijd al eens zelf teriyakisaus willen maken. Ik vind teriyaki superlekker maar ik hou niet van sausjes uit potjes en flesjes.
En goshh wat was hij lekker geworden!
Ik had m extra lekker pittig heet gemaakt maar je kunt natuurlijk altijd wat minder sambal gebruiken.

Kip teriyaki met groenten en bami

Nodig voor 2 personen:
Voor de kip teriyaki:
2 kipfilets
een halve eetlepel maizena
65 ml sojasaus
50 gram suiker
30 ml azijn
2 teentjes knoflook
een theelepel sambal
een halve theelepel gemberpoeder of verse geraspte gember
een halve theelepel zwarte peper
een theelepel sesamzaadjes

Verder:
mienestjes
een zak Oosterse wok groente
wat cashewnootjes *optioneel
komkommer
azijn
suiker
zwarte peper

Doen:
Doe de maizena samen met een eetlepels koud water in de pan en roer dit goed door voordat je de rest van de ingrediënten gaat toevoegen.
Doe de rest van de ingrediënten in de pan (behalve de sesamzaadjes en kip) en breng al roerende aan de kook totdat het iets indikt. Zet nu het vuur op zijn zachts.
Kook ondertussen wat water voor de bami.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de 2 kipfilets uit de verpakking en leg op een snijplank. Deze moeten platgeslagen worden. Dit kun je doen met een pan. Leg dan even een velletje bakpapier op je kip, zo wordt je pan niet vies en rammen maar! Heerlijk grin-emoticon
Let ondertussen op je pan met kokend water voor de bami en kook de bami volgens de verpakking.
Vet een ovenschaal in en leg de platgeslagen kip hierin. Giet een beetje van de saus er over heen en draai de kip om, ook op de andere kant een beetje saus.
Zet voor 5 minuutjes in de oven en verdeel dan weer wat saus over de kip, dit keer alleen op de bovenkant.
Weer na 5 minuutjes haal je de ovenschaal eruit, draai je de kip om en giet je er wat saus overheen. Dit blijf je voor zo’n 30 minuten herhalen totdat de kip gaar is. Het kan dus zijn dat het wat langer of korter duurt, houdt het in de gaten.
Tussendoor kun je de wok groenten wokken en de komkommer in plakjes snijden en er azijn, peper en suiker bij doen.
Wanneer de kip gaar is sprenkel je er wat sesamzaadjes overheen.
Het lijkt een heel gedoe, maar heus, het valt mee!
En het is sowieso de (kleine) moeite waard.