Uit Freddie’s bakkerijtje

Jullie weten het.. Kokos en chocola is mijn favoriete combi aller tijden Ik zag op Facebook een foto van een soortgelijk recept voorbij komen en dacht: dit MOET ik maken!
En ja, deze cupcake achtige koekjes hebben mijn leven verrijkt en jij wil ze ook eten! Geloof me.

Kokos chocolade koekjes met dadels

Nodig voor 4 normale en 6 mini cupcakes:
4 normale cupcake bakjes
6 mini cupcake bakjes
6 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels kokosolie
een handje noten naar keuze (ik gebruikte hazelnoten en walnoten)
een stuk of 8 dadels
een eetlepel gedroogde gezoete cranberry’s
100 gram pure chocola
een paar snuffen zeezout

Doen:
Smelt de chocolade au bain marie.
Meng de (vloeibare)kokosolie met de kokosrasp en laat even staan.
Mix de noten, dadels en cranberry’s fijn in een keukenmachine of met een staafmixer met zo’n bakje.
Doe in elk cupcake bakje een laagje van het noten mengsel en druk goed aan.
Doe hierboven op een laag kokos en sluit af met een laag gesmolten chocola.
Doe op elke cupcake een snuf zeezout en zet in de koelkast tot de chocola weer hard is geworden.

Yumm echt superlekker! Vooral dat zeezout maakt het echt af.
Je kunt natuurlijk ook melkchocola of witte chocola gebruiken.