Dinner Time

Afgelopen zomer ben ik naar Spanje geweest. Naar Tarrega en naar Barcelona, en je begrijpt wel.. Ik heb daar oneindig veel tapas gegeten! I was in heaven In Spanje leerde ik twee super lieve meisjes kennen, die natuurlijk ook uit Den Haag kwamen (hoe kan het ook anders), en nodigde ze laatst uit om zelfgemaakte tapas te komen eten en gezellig bij te kletsen. Dit waren de gerechtjes die ik maakte!

Tapas

Ingrediënten en doen:
Courgette rolletjes met Parmaham
1 courgette
1 pakje Parmaham
1 bakje ricotta
peper, zout en wat gedroogde gemalen chili
olijfolie

Snijd lange plakken van de courgette met een kaasschaaf en besprenkel met olijfolie.
Gril de plakken in een grillpan en strooi er wat peper en zout over.
Besmeer de plak met wat ricotta en strooi er wat gedroogde gemalen chili overheen.
Leg er nu 1 a 2 plakjes Parmaham op en rol het op zoals op de foto :)

Dadels met geitenkaas en spek
18 dadels
9 ronde plakjes ontbijtspek
200 gram zachte geitenkaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd alle dadels in en verwijder de pit (als deze erin zit) en stop er een stukje geitenkaas tussen.
Snijd alle plakjes ontbijtspek door de helft en rol een half plakje spek om de dadels met geitenkaas heen.
Zet in de oven voor 15 minuutjes. Jumm!

Kipspiesjes
2 kipfilets
satéstokjes
2 teentjes knoflook
2 theelepels gerookt paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie

Snijd de kipfilet in gelijke stukjes en roer in een kom goed door met de olijfolie en de kruiden.
Laat even marineren voor minimaal 15 minuten.
Bak de kipstukjes in een pan totdat ze gaar zijn en rijg ze erna aan de satéstokjes.
Je kunt ze natuurlijk ook eerst aan de stokjes en rijgen en erna bakken, maar ik vond dit handiger.

Patatas Bravas
300 gram aardappelpartjes in schil
100 gram tomatenblokjes (uit blik)
1 theelepel tomatenpuree
1 gesnipperd uitje
2 teentjes knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
een halve theelepel gedroogde chili vlokken
1 snufje suiker
olijfolie en/of boter
peper en zout

Bak de aardappelpartjes in wat olijfolie en boter in een grote pan. Laat ze lekker knapperig worden.
Ondertussen maak je de saus.
Fruit het uitje, de knoflook en de kruiden aan in een steelpannetje met wat olijfolie.
Erna voeg je de tomatenblokjes en tomatenpuree erbij en laat je zachtjes sudderen totdat je aardappeltjes gaar zijn.

En om de tapas compleet te maken serveerde ik er ook nog een schaaltje lekkere knoflook olijven, een schaaltje tomatenplakjes met kruiden, plakjes chorizo, tapenade, aioli, brood en natuurlijk Sangria bij!
Het recept van de Sangria kun je hier vinden.

Eet smakelijk!!