Voorafje!

Zowaar twee voorgerechten deze week. Het moet niet gekker worden.
Hoewel ik dit gerecht niet eens at als voorgerecht, vind ik dit wel meer een voorgerecht. Of lekker voor bij de borrel op deze zondagmiddag. Of als bijgerecht. ‪#‎whatever‬
Ik at het in ieder geval als hoofdgerecht met de bulgursalade die eerder deze week al online is verschenen :)

Gevuld gegrilde puntpaprika

Nodig voor 3 personen (2 halve per persoon)
3 puntpaprika’s
150 gram feta
300 gram spinazie a la crème (diepvries)
200 gram uitgelegde kikkererwten
peper
zout
een eetlepel gerookte paprikapoeder (verkrijgbaar bij Dille & Kamille, maar je kunt ook gewone paprikapoeder en wat cayennepeper gebruiken)

Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de paprika’s door midden en haal de zaadlijsten eruit.
Leg met de gesneden kant op een bakplaat met bakpapier en houd ruimte over voor de kikkererwten.
Leg de kikkererwten naar de paprika’s en strooi de paprikapoeder erover heen.
Zet in de oven voor 20 minuten.
Ondertussen verwarm je de spinazie en snijd je de feta.
Wanneer de oven piept doe je eerst wat spinazie in de paprika, daarna de geroosterde kikkererwten en sluit je af met feta.
Als allerlaatst doe je er wat peper en zout overheen.
Veel plezier met dit voor, bij, hoofd, borrelgerecht!