Vlam in de pan met San – Het Simpele Soepie

Deze tomatensoep is supereasy!
Het geheim zit hem in de tomaten.
Ik vond op de markt voor 1 euro ongeveer 2kg superfunky en heel rijpe tomaten.
Er zaten groene, gele en rood-zwart gevlekte bij.
Sommigen waren al een beetje te ver maar van de geode heb ik soep gemaakt.
Door de verschillende soorten krijg je een wat bijzonder soepie! Zo maak je hem:

Tomatensoep met geitenkaas en een verrassende crostini

Nodig:
1 grote ui
4 teentjes knoflook
2 kg verschillende grote rijpe tomaten
peper
zout
wat zachte geitenkaas
1 stokbrood
vijgenjam
wat plakjes kaas

Doen:
Snipper 1 grote ui en 4 teentjes knoflook, fruit zachtjes aan in een grote pan.
Snijd intussen de tomaten in grove stukken en doe ook in de pan.
Er komt zoveel vocht uit de tomaten dat je geen extra water hoeft toe te voegen.
Kook 10 minuten door, pureer en zeef. Klaar!
Maak je soepje op smaak met peper enzout.
Verdeel nu eerst wat blokjes geitenkaas in je soepkom en schenk de warme soep eroverheen. De kaas zal smelten en geeft een romige smaak en textuur aan je soep.
Makkelijk trucje!
Voor erbij kun je wat crostini’s maken.
Snijd een stokbroodje in plakjes en besmear ze met vijgenjam. Doe er een plakje kaas en een stukje tomaat op. Bestrooi met wat peper en zout en bak een kleine 10 minuutjes in de oven tot ze krokant zijn.
Eet smakelijk!